Rakettikurssi 2024 alkaa pian

Ilmoittaudu sähköpostitse osoitteeseen rakettikurssi@gmail.com 19.4 mennessä.

Suomen Avaruustutkimusseura järjestää pienoisrakettien peruskurssin nyt keväällä 2024. Kurssilla opitaan perusasiat lentävien pienoisrakettien rakentamisesta, niiden turvallisesta lennätyksestä sekä harrastukseen liittyvistä määräyksistä. 

Kurssi koostuu neljästä osasta, etäyhteydellä pidettävästä teorialuennosta, kokeesta, oman raketin rakentamisesta sekä sen lennättämisestä. Päivämäärät ovat 22.4 teoriaosuus 18:00 – 20:00, rakenteluilta 13.5.2024, 18:00 – 21:00, vara-rakenteluilta 20.5.2024, 18:00 – 21:00 . Koska koelennätys on riippuvainen säätilasta, sen päivämäärä ilmoitetaan myöhemmin, paikkana Suomen Avaruustutkimusseuran lennätysalue Kulmakorven maakaatopaikalla. Teoriaosuuden kokeen voi tehdä rakentelujen yhteydessä tai viimeistään ennen koelennätystä.

Kurssin teoriaosuus on seuran jäsenille ilmainen ja kurssin yhteydessä liittyville kuluvan vuoden jäsenmaksu on 14 euroa. Kurssiraketin voi rakentaa itse hankkimastaan rakennussarjasta tai halutessaan omista materiaaleista. Tarjoamme kurssilaisille yksinkertaisen raketin osat sekä koelennon moottorin sytyttimineen 10 eurolla.

Rakettien lennätys ei tällä hetkellä ole luvanvaraista toimintaa, mutta harrastajan tulee tietää toimintaan liittyvät määräykset, rajoitukset ja velvollisuudet. Kurssin suoritettuasi voit toimia itsenäisenä lennättäjänä seuran lennätystapahtumissa sekä tiedät miten toimia jos haluat lennättää raketteja muualla. Kurssin jälkeen on mahdollista suorittaa myös Suomen Ilmailuliiton organisoima SIL16 lupa, joka antaa lisäoikeuksia mm. lennätyskorkeuden suhteen.

Teorialuento nauhoitetaan ja se on mahdollista katsoa myös myöhemmin, mutta suosittelemme osallistumaan etäluentoon jolloin epäselvistä asioista voi kysyä heti. 

For English speaking people:
The theory lecture and all other material will be only in Finnish, but if you follow it at least somehow, we can arrange a separate recap session in English and provide links for online resources. If you are interested in this, please mention it in the enrollment email.

Image