Categories
Uncategorized

Rakettikurssi
laukaistaan
pian!

Suomen Avaruustutkimusseura järjestää pienoisrakettien peruskurssin toukokuun alussa. Kurssilla opitaan perusasiat lentävien pienoisrakettien rakentamisesta, niiden turvallisesta lennätyksestä sekä harrastukseen liittyvistä määräyksistä. 

Kurssi koostuu neljästä osasta, etäyhteydellä pidettävästä teorialuennosta, kokeesta, oman raketin rakentamisesta sekä sen lennättämisestä.

Teorialuento pidetään maanantaina 8.5. kello 18 alkaen. Raketin rakentelun voi aloittaa ohjatusti keskiviikkona 10.5. Kello 18 alkaen Helsingin Hacklabin tiloissa Pitäjänmäellä ja sitä voi jatkaa kerran kuussa järjestettävien kerhoiltojen yhteydessä, joista seuraava on 22.5. Koelennätys suoritetaan seuran lennätysalueella Espoossa Ämmässuon kaatopaikan lähellä ja lennätystilaisuuksia pyritään järjestämään sään salliessa vähintään kerran kuussa. Teoriaosuuden kokeen voi tehdä rakentelujen yhteydessä tai viimeistään ennen koelennätystä.

Kurssin teoriaosuus on seuran jäsenille ilmainen ja kurssin yhteydessä liittyville kuluvan vuoden jäsenmaksu on 14 euroa. Kurssiraketin voi rakentaa itse hankkimastaan rakennussarjasta tai halutessaan omista materiaaleista. Tarjoamme kurssilaisille yksinkertaisen raketin osat sekä koelennon moottorin sytyttimineen 10 eurolla.

Rakettien lennätys ei tällä hetkellä ole luvanvaraista toimintaa, mutta harrastajan tulee tietää toimintaan liittyvät määräykset, rajoitukset ja velvollisuudet. Kurssin suoritettuasi voit toimia itsenäisenä lennättäjänä seuran lennätystapahtumissa sekä tiedät miten toimia jos haluat lennättää raketteja muualla. Kurssin jälkeen on mahdollista suorittaa myös Suomen Ilmailuliiton organisoima SIL16 lupa, joka antaa lisäoikeuksia mm. lennätyskorkeuden suhteen.

Teorialuento nauhoitetaan ja se on mahdollista katsoa myös myöhemmin, mutta suosittelemme osallistumaan etäluentoon jolloin epäselvistä asioista voi kysyä heti. 


Ilmoittaudu sähköpostitse osoitteeseen rakettikurssi@gmail.com perjantaihin 5.5. Mennessä ja kerro samalla oletko jo seuran jäsen, osallistutko etäluentoon ja 10.5. Rakenteluiltaan.