Pääkirjoitus

Matti Lepomäki

Vuosi 2021 alkoi hyvin haastavasti Avaruusluotaimen osalta. Toimitusta varjostaa vuosi 2020, jonka Covid-19 vei mennessään. Lehtemme on harrastelijavoimin koottu ja ihmisillä oli runsaasti asioita hoidettavana, kun elämä etsi uutta normaalia, joten avaruusluotainta ei julkaistu vuonna 2020. Päätoimittajan tehtävät aukesivat täysin yllättäen vuoden 2021 alussa uusiksi, eikä tekijöitä ollut jonoksi asti, joten päätoimittaja (vt) oni samalla seuran puheenjohtaja. 

Vuoden 2021 toimitus päätti päätoimittajan johdolla vastata keräämällä vuoden 2020 saadut artikkelit, sekä jatkamalla vuoden 2020 teemaa laajennettuna vuoden 2021 lehdissä 1 ja 2, jotka julkaistaan poikkeuksellisesti sähköisessä muodossa.

Toivottavasti luet tätä huhtikuun puolessa välissä vapaavalintaiselta laitteelta. Pidämme kuitenkin kiinni kirjallisesta tuotannosta ja vuoden lopulla julkaisemme vuosilehden, joka sisältää valikoituja artikkeleita tämän vuoden e-lehdestä ja luonnollisesti artikkeleita jotka olemme varanneet vain jäsenten luettavaksi.

Avaruusluotain on perinteisesti koottu teemojen ympärille.. Tämä tulee jatkumaan tulevaisuudessa, mutta teemojen pituus ulottuu pidemmälle jaksolle kuin yksittäiseen lehteen. Keskitymme tänä vuonna propulsioon ja kierorataoperaatioihin ja jatketaan tietenkin historiikkien ja ajankohtaisten kolumnien saralla. 

Avaruusteollisuus kuohuu ja tapahtumia on runsaasti. Yritämme pysyä mukana ja tarvitsemme siihen lisää kirjoittajia. Jos näet mielenkiintoisen tapahtuman ja haluat siitä kirjoittaa, niin ota rohkeasti yhteyttä!