Puheenjohtajalta

Jäsenistölle tervehdys uudelta puheenjohtajalta! Vanha puheenjohtajamme Mika Jalava astui sivuun, pitkän ja kunniakkaan kauden päätteeksi. Hänen manttelinperijäksi valikoidun minä, Matti Lepomäki, nelikymppinen sähkövoimainsinööri joka on puuhaillut seuran rakettipuolella muutaman vuoden- Toimin ennen tätä puheenjohtajan pestiä Suomen Historiallisen Miekkailun Seuran puheenjohtajana.  Huomasin tätä kirjoittajaessani, että kamppailuvärini ovat myös rakettieni yleinen väriteema. Yllättävää. 

Otin tehtävät vastaan varsin myrskyisenä aikana; Covid-19 on vaikeuttanut harrastamista yleisesti ja kokoontumisrajoitukset estivät normaalit maanantai-tapaamiset kokonaisuudessaan. Samanaikaisesti lennätyssäädöksiä säädettiin uusiksi ja lainsäädäntö oli vuoden alussa estää lennätystoiminnan kokonaan.

Järki kuitenkin voitti lopulta ja toimintamme saattoi jatkua normaalisti, mutta myönnytyksiä jouduimme tekemään. Laadimme lennätyssäädökset, kehitimme kenttäjärjestelyjä ja lopuksi tämä kaikki kirjoitettiin formaaliin muotoon. Nostan hattuani tässä yhteydessä Timo Toivaselle ja muulle projektitiimille joka veti tämän projektin onnistuneesti maaliin.  Lennätysalueemme kulmakorvessa on nyt UAV-alue jossa saamme operoida noin 300 metrin korkeuteen. Normaaleille pienoisraketeille tämä on aivan riittävä korkeus. 

Toinen projektitiimi uudisti seuramme sosiaalisen median presenssin onnistuneesti ja kiitokset kuuluvat Axel Strachnoylle joka aloitti tämän ohjelman ja on määrätietoisesti vienyt meitä eteenpäin moderniin mediakulttuuriin. 

Alkuvuonna olemme lisäksi tehneet yhteistyötä niin Tekniikan Maailman kuin MTV3:sen kanssa, joista saatamme vielä kuulla jatkossa lisää. 

Edellisvuoden haasteet, sekä tämän vuoden epävarmuus ovat kuitenkin niittäneet satoaan ja seuramme tulevaisuus on edelleen veitsenterällä- Avaruusluotain kaipaa kirjoittajia, päätoimittajaa sekä toimitussihteereitä. Rakettikursseja ei ole voitu järjestää, joten uusia harrastajia ei ole saatu värvättyä. Nämä ova haasteita joihin on vastattava kuluvana vuonna.